09-09-17 Pannaikadu project in aanbouw

 

Pannaikadu   september 2017

Hier staat in de bergen een school van de zusters die in 2008 door ons is gebouwd en geleid wordt door sr. Angelina.

De school telt een 260 leerlingen en er werken 15 leraren.

Ze hadden een 8 tal klassen en gaan nu naar 12 klassen. Er is een kleuterklas en een opleiding van standaard I-X in English medium.

Door de bouw van een extra verdieping was deze uitbreiding mogelijk . Bij het realiseren van deze eerste verdieping is eerst de oude dakvloer verwijderd en toen een nieuwe vloer gestort. De onderliggende vertrekken zien er nu ook beter uit.

De aannemer vertelde dat zand hier schaars en duur is,  hij moest voor een vracht van 6 m3 zo’n 48.000 roepies betalen dat is  100€ per m3, dat zijn Nederlandse prijzen.

Ik had een goede indruk van deze aannemer, hij wilde zeker kijken hoe hij de kwaliteit van het geleverde product omhoog kon brengen.

Bij inspectie van het bestaande toiletgebouw, bleek het toiletgebouw onderspoeld te zijn en de toiletten waren hierdoor alle verzakt, dit vraagt zeker om herstel of vernieuwing van dit toiletgebouw.

 

Op deze foto ziet u de wapening van het platte dak van de nieuwe verdieping. Na controle en goedkeuring kan men starten met het storten van het beton.

 

 


Naar nieuws overzicht