Gereed P.T.Parru. Onderhoud van de boarding. 4e M&R project

In P.T. Parru hebben we een groot onderhoudsproject uitgevoerd.

Op het internaat zitten op dit moment 41 meisjes, mede door covid-19 was er een teruggang. De verwachting is dat het aantal in het nieuwe schooljaar weer naar 65 meisjes gaat. Het gebouw zelf stamt uit 1992 en ziet er nog redelijk uit.

De algehele toestand van de ramen is echter dusdanig, dat die allemaal aangepakt moeten worden en ook moet op diverse plaatsen het glas vernieuwd worden. Een deel van de bovenlichten op de eerste verdieping wordt dicht gemetseld.

De elektrische bedrading van gehele gebouw moet vervangen worden en de verlichting weer op orde gebracht

Ook de inpandige toiletten moeten een opknapbeurt krijgen. Ditzelfde geldt voor de buiten wasplaats en de toiletten daar, ook hier moeten nieuwe elektrische leidingen getrokken worden en schakelingen vernieuwd worden.

De keuken heeft een opknapbeurt nodig en het dak dient omhoog gebracht te worden en de gaten in muren moeten worden gedicht om slangen buiten de deur te houden.

Boven op het dak staat een oude gemetselde watertank, deze is lek. Voor de watervoorziening gaan we een nieuwe Sintex tank van 2000 ltr plaatsen. Een op het dak met de benodigde leidingen en een op dak van de waterplaats ook met benodigde leidingen en voorzieningen.

Tot slot is afgesproken het gehele gebouw schoon te maken en van binnen en buiten van een nieuwe verflaag te voorzien.

Het hele project is in november 2022 gereed gekomen.

Klik hier voor het eindrapport.