Projecten

Hieronder vindt U een aantal recente projecten.

Voor eerdere projecten klik hier

pagina 1 van de 2

In voorbereiding: Badruimte voor de meisjes in Pathiavaram. 4e project Safe&Clean

Het internaat in Pathiavaram, door ons in 2013 nog uitgebreid, huisvest 65 kinderen, waarvan 40 jongens en 25 meisjes, 5 tot 13 jaar oud.

De badruimte van de meisjes is in een zeer slechte staat en bestaat uit niets meer dan een bouwsel van golfplaten.

Op de foto is aan de rechterkant het golfplaten dak van de bestaande wasgelegenheid te zien. Het dak rust op de afscheidingsmuur.

Lees meer...

In voorbereiding: Toiletgebouw Thiruvalanturai. 3e project Safe & Clean

De school in Thiruvalanturai heeft 237 leerlingen en op de kostschool zitten 74 kinderen, 22 meisjes en 54 jongens.

Voor de kinderen van deze kostschool willen wij een nieuw toiletgebouw en douchegelegenheid neerzetten omdat het huidige gebouw niet meer voldoet aan de hygiënische standaards.

Wij willen hier een toiletgebouw neerzetten met 6 toiletten en 4 douchecabines voor de jongens en voor de meisjes 4 toiletten en 3 douchecabines

Lees meer...

Gestart: Waterafvoer bij het kindertehuis in Avadi. 2e project Safe&Clean

In het kindertehuis te Avadi, ons eerste project in 1992, verblijven 49 meisjes.

Al geruime tijd zorgt hevige regenval jaarlijks voor wateroverlast op het laagste deel van het terrein, waar zich de toiletten en wasgelegenheden bevinden. Daarnaast vindt de afvoer van de wasgelegenheid plaats op het terrein van de buren, die hebben aangegeven dit niet langer te dulden

Tenslotte lekt het dak van het toiletgebouw, dit dient gerepareerd te worden

Lees meer...

Voltooid: Toiletgebouw Srikalahasti. 1e project Safe & Clean.

Begin 2018 hebben we een uitbreiding van de school in Srikalahasti met 4 klaslokalen in 1 nieuw gebouw opgeleverd. De toiletten van het gehele complex zijn echter ook in deplorabele toestand. Alle voorzieningen moeten vernieuwd worden en de jongens- en meisjestoiletten gescheiden.

De totale kosten voor dit project bedragen €37,200.

Lees meer...

Safe&Clean 9 projecten voor 1500 kinderen.

In de staat Tamil Nadu in India heeft nog altijd 3.5% van de scholen geen toilet en bijna 30% van de toiletten functioneert niet. Ook bij de scholen van de congregatie is er achterstand. In het verleden werd bij de verdeling van beperkte investerings- en onderhoudsmiddelen dikwijls prioriteit gegeven aan goed onderwijs en veilige kindertehuizen boven verbetering van sanitaire voorzieningen Graag willen we de situatie voor die scholen en kindertehuizen waar ernstige gebreken aanwezig zijn in relatief korte tijd met prioriteit verbeteren. Samen met de congregatie hebben we 9 locaties uitgekozen die hiervoor in aanmerking komen,

Lees meer...

In aanbouw: Nieuwbouw van de R.C.M. School voor 430 kinderen in Walajabad

Het schoolgebouw dat deels in gebruik was voor de groepen 1 t/m 5 en deels voor de hogere klassen 6 t/m 10. bleek dusdanige gebreken te hebben dat er instortingsgevaar bestond. Het gebouw is op advies van een van onze projectleiders buiten gebruik gesteld.

De lessen worden nu gegeven in een oud gebouwtje. Hier zitten de kinderen nu bijna letterlijk op elkaar.

We gaan, samen met de congregatie, het afgekeurde gebouw slopen en vervangen door nieuwbouw.

Lees meer...

In aanbouw. Uitbreiding van het college in Singampunari

In september 2016 is de door ons gebouwde vleugel van het College for Arts and Sciences in Singampunari opgeleverd.

Gezien de verwachte instroom van studenten de komende jaren is er behoefte het gehele Collegegebouw in 2020 uit te breiden van 2 naar 3 verdiepingen.

Dit College is met name bedoeld voor kansarme meisjes en jonge vrouwen uit de plattelandsomgeving van Singampunari (gelegen in  de Tamil Nadu provincie in Zuid-India).

Lees meer...

Chebrolu, ons jublileumproject

1701. De Don Bosco English Medium School in Chebrolu , met 630 leerlingen, 365 jongens en 265 meisjes, had dringend uitbreiding nodig van een drietal leslokalen en een ruimte voor de 22 onderwijzers en drie zusters.

In september 2017, bij het begin van onze jubileumviering, startten wij de wervingscampagne

Door snelle giften konden wij begin 2018 starten met de bouw van een extra verdieping van 3 klaslokalen en een administratie ruimte.

Lees meer...