Projecten

Hieronder vindt U een aantal recente projecten.

Voor eerdere projecten klik hier

In totaal heeft Stichting Thomasbouwprojecten sinds 1992 al voor meer dan 4 miljoen euro aan vele bouwprojecten gerealiseerd.

Klik voor een PDF met het totale overzicht op: Gerealiseerde projecten tm 31-12-2020.

Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van alle locaties waar we gebouwd hebben met doorlink mogelijkheden naar beschrijvingen van de locaties en projecten

pagina 1 van de 2

Maintain & Renovate. Ons nieuwe programma m.b.t. onderhoud

In de afgelopen jaren hebben we onze beperkte middelen bij voorkeur eerst bestemd voor nieuwbouw of uitbreiding van een school of kindertehuis, boven het opknappen en onderhouden van gebouwen. Ook door de zusters werd steeds prioriteit gegeven aan nieuwbouw of noodzakelijke uitbreiding.

In onze gesprekken met de leiding van de congregatie hebben we gezamenlijk besloten nu met voorrang aandacht te geven aan de onderhoudstoestand van een aantal locaties.

Om hieraan de juiste aandacht te geven hebben we het programma “Maintain & Renovate” gedefinieerd.

Lees meer...

Nellai Town. Ons laatste Safe & Clean project

Ook in Nellai Town is er een dringende noodzaak voor meer toiletten.

Het plan is om er een nieuw gebouw te zetten met 5 toiletten voor de meisjes en 5 toiletten voor de jongens.

Op dit moment proberen we een beeld te krijgen van de locatie en de plek waar dit nieuwe toiletgebouw neergezet zou kunnen worden. Omdat we de locatie niet zelf kunnen bezoeken vanwege het reisverbod is dit behelpen met behulp van foto's en filmpjes

Lees meer...

Gestart. Ottanthangal. 8e project Safe & Clean

De school in Ottanthangal heeft 292 leerlingen waarvan 135 meisjes en 157 jongens. Er is ook een boarding met 27 kinderen uit de regio, waarvan 14 jongens en 13 meisjes.

In 2018 bouwen we hier al een nieuw toiletgebouw voor de jongens in de boarding.

De toiletruimte van de boarding voor de meisjes (Nachttoilet) is echter ook in zeer slechte staat. De muren zijn gescheurd en de toiletten verzakt.

We gaan deze toiletruimte renoveren en meteen de afvoer verbeteren door de afvoerpijp aan te sluiten op nieuwe septiktank

Lees meer...

Gestart. P.T.Parru. 7e project Safe & Clean

P.T. Parru (Patsalatadiparru) is een dorp gelegen nabij de stad Ponnur in de deelstaat Andhra Pradesh, De zusters hebben hier een lagere en een middelbare school voor jongens en meisjes waar Engelstalig onderwijs wordt gegeven (zgn. English medium). Er is ook een kindertehuis voor meisjes waarvan de ouders vrijwel allemaal landarbeiders zijn, zonder eigen land en zeer arm. Ook zijn er een aantal wezen en halfwezen.

We gaan hier voor de school een nieuw toiletgebouw bouwen met 5 toiletten en 7 urinals voor de meisjes en 3 toiletten en 7 urinals voor de jongens.

Lees meer...

Gestart: Budalur. 4 klaslokalen en 2 "labs"

In Budalur beschikken de zusters over een groot terrein waarop al diverse schoolgebouwen staan. Het aantal studenten zit hier ruim boven de duizend en er is dringend behoefte aan nieuwe klaslokalen en "labs" . We bouwen hier een extra schoolgebouw met 4 klaslokalen en 2 "labs". Bij "labs: moet men denken aan ruimtes die te gebruiken zijn als praktijklokalen b.v. voor computeronderwijs.

Dit nieuwe schoolgebouw is mogelijk gemaakt dankzij een aanzienlijke nalatenschap die wij ontvingen en conform de wens van de erflater besteden aan het bovengenoemde Budalur schoolproject.

Lees meer...

Bijna klaar: Toiletgebouw Chebrolu. 6e project Safe & Clean

Op de school te Chebrolu, waar wij nog onlangs een nieuwe verdieping hebben opgeleverd, zitten 245 jongens en 178 meisjes.

Voor de jongens zijn er 7 toiletten en een urinoir.

Voor de 178 meisjes zijn er slechts 2 toiletten beschikbaar, en voor alle leerkrachten ook 2.

Het plan is om deze laatste 2 toiletten toe te voegen aan die van de meisjes en 4 nieuwe toiletten te maken voor de leraren.

Lees meer...

Bijna klaar: Toiletgebouw Vegiwada. 5e project Safe & Clean

Op het terrein van de zusters F.S.J., onze partner in India, staat een school met twee verdiepingen, een “boarding” (kostschool) met verdieping en een “convent” voor de zusters

Op de school wordt onderwijs gegeven tot 10th Standard. Schooltype Englisch Medium

In 2019 waren er 255 jongens en 217 meisjes. Ook hier weer verkeren de toiletten in een slechte staat.

Het plan is er een nieuw gebouw neer te zetten met 10 toiletten

Lees meer...

Gereed: Badruimte voor de meisjes in Pathiyavaram. 4e project Safe & Clean

Het internaat in Pathiavaram, door ons in 2013 nog uitgebreid, huisvest 65 kinderen, waarvan 40 jongens en 25 meisjes, 5 tot 13 jaar oud.

De badruimte van de meisjes is in een zeer slechte staat en bestaat uit niets meer dan een bouwsel van golfplaten.

Op de foto is aan de rechterkant het golfplaten dak van de bestaande wasgelegenheid te zien. Het dak rust op de afscheidingsmuur.

Lees meer...