Gereed. P.T.Parru. 7e project Safe & Clean

P.T.Parru (Patsalatadiparru) is een dorp gelegen nabij de stad Ponnur in de deelstaat Andhra Pradesh, op zo’n 400 km ten noorden van Chennai, vanwaar deze plaats met de trein in 6 uur kan worden bereikt. De zusters Franciscanessen van St. Joseph hebben daar een lagere en een middelbare school voor jongens en meisjes waar Engelstalig onderwijs wordt gegeven (zgn. English medium).

Er is ook een kindertehuis voor meisjes waarvan de ouders vrijwel allemaal landarbeiders zijn, zonder eigen land en zeer arm. Ook zijn er een aantal wezen en halfwezen

De zusters hebben hun vestiging naast die van de paters Salesianen die een kindertehuis voor jongens hebben, die ook naar de school van de zusters gaan. Zusters en paters werken nauw samen voor het welzijn en de toekomst van de kinderen rond P.T. Parru.

Op de English Medium school zitten 360 meisjes en 250 jongens.

De meisjes hebben de beschikking over 10 toiletten, voor de jongens zijn er 4 toiletten en 9 "urinails"

Er is dus een dringende noodzaak voor een uitbreiding van de toiletten bij deze school.

We hebben hier een nieuw toiletgebouw neergezet met 5 toiletten en 7 urinals voor de meisjes en 3 toiletten en 7 urinals voor de jongens.

In augustus 21 werd de bouwplaats gezegend en kon de bouw beginnen. Er werd hard gewerkt en in oktober 21 was de bouw al voor ongeveer 75 % gereed.

Het hele gebouw was tegen het einde van het jaar gereed maar er was vertraging met de levering van de "cabines"

Uiteindelijk werden deze in februari 22 geleverd en geplaatst.

Op 10 maart 2022 werd het gebouw feestelijk ingezegend.

De kosten voor het gehele gebouw bedragen bijna € 35.000

Klik hier voor ons eindrapport