In voorbereiding. Ramapuram. Nieuwe toiletgebouw voor school.

Ramapuram.

De Assisi Matriculation Hr. Sec. school is een grote school met bijna 1100 leerlingen.

De kwaliteit van de klaslokalen is goed, met voldoende uitrusting. Alleen de toiletten voldoen in het geheel niet aan de huidige vereisten. Het aantal toiletten ten opzichte van het aantal leerlingen is onvoldoende. Bovendien zijn er veel beschadigingen.

Het huidige toiletgebouw ligt ingeklemd tussen de school en een muur. Er is geen andere plek om een nieuw toiletgebouw te plaatsen.

Achtergrondinformatie van de school

Assisi Matriculation Hr. Sec. school ( About Us - Assisi Matric. Hr. Sec. School | Ramapuram, Chennai-89 (assisimhss.edu.in) is opgericht in 1993 en staat in Anandam Nagar, Ramapuram dicht bij het centrum van de stad. De meeste inwoners zijn er om verschillende redenen heen verhuisd vanuit de zuidelijke staten van Tamil Nadu. Veel ouders werken voor de laagste lonen. De zusters wonen in een gebouw tegenover de school.

Voor het schooljaar 2023-2024 heeft de school 1077 leerlingen, 507 meisjes en 570 jongens .. Er is weinig schooluitval en de leerlingen maken in het algemeen de school helemaal af. In 2023 slaagde 100% van de leerlingen in class 12.

Er zijn 45 medewerkers, van wie 37 vrouwen en 8 mannen.

De lessen worden gegeven in het Engels. Tamil is een verplicht vak.

Er wordt lesgegeven van 1 - 12t, in het Engels met Tamil als tweede taal. Dat is tot een leeftijd van ongeveer 18 jaar.

Het plan.

Sloop van de toiletten en nieuwbouw op dezelfde plek zou inhouden dat de school voor maanden zonder sanitaire voorzieningen zit. De schoolvakanties zijn te kort om dit tijdens een vakantie te realiseren.

Het plan is nu om een gebouw van twee verdiepingen te maken, waarvan de bovenste verdieping eerst gebouwd wordt op palen over het oude gebouw heen. Met aan de zijkant een trap zodat de verdieping toegankelijk is. Op deze verdieping worden 20 toiletten gebouwd. Met een tijdelijke afscheidingswand in het midden. Na gereedkoming wordt de eerste verdieping in gebruik genomen tijdelijk door zowel de jongens als de meisjes. Daarna wordt het oude gebouw gesloopt en wordt op dezelfde plek een nieuw neergezet, dat met de eerste verdieping een geheel gaat worden. Op de begane grond komen 16 toiletten en 16 urinals. Nadat alles gereed is wordt de begane grond voor de jongens en op de eerste verdieping worden de toiletten voor de meisjes.


Klik hier voor de projectdocumentatie van dit plan. Ramapuram-toilets-2023-projectdocumentatie-.pdf

Klik hier voor een film over het schoolterrein Ramapuram SCHOOL VIDEO sept 2023 - YouTube